Kokybės sertifikatai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Sugrįžusią žiemą vejame šokdami

Šiandien Šiaulių miestą papuošė puraus sniego paklotė, prieversdama miesto gyventojus ir svečius sulėtinti tempą.
 
Šiandien Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenėje nuostabios viešnios - moterų šokių grupė „Gytarė".
 
Kolektyvas „Gytarė" vadovaujamas Irmos Katilienės susibūrė 2020 metais, kolektyve šoka įvairių profesijų moterys, kurias vienija bendras tikslas - meilė šokiui, žaviąsias damas pristato Vida Adomaitienė, Gytarių bendruomenės siela ❤
 
Kartu su žaviomis damomis dainavome dainas, stebėdami nuostabių šokėjų pasirodymus ❤
 
Globos namų bendruomenė nuoširdžiai dėkoja žaviosioms damoms už energijos pliūpsnį, nuostabius pasirodymus ir pačias geriausias emocijas.

Šiaulių miesto savivaldybės globos namų kiemą puošia Velykinių margučių alėja

Šiaulių miesto savivaldybės globos namų kiemas pasipuošė Velykinių medžių alėja, kurios eksponatus – margučius visą savaitę Globos namų specialistėms dovanojo šiauliečiai.
 
Globos namų bendruomenės nariai ir šventės svečiai grožėdamiesi spalvingais margučiais, suskaičiavo, kad šiemet margučių alėja papuošta 1503 margučiais, kurie dekoruoti karoliukais, apmegzti siūlais, pagaminti iš molio, plastiko, medvilnės, popieriaus.
 
Susirinkusius vaikus nustebino „Sandoros“ progimnazijos mokinės – Meidos Juškevičiūtės margučiai, kurie pagaminti su 3D rašikliu.
 
Šiandien, į Velykų šventę Globos namų kieme, nešini skirtingomis technikomis dekoruotais margučiais rinkosi vaikučiai iš skirtingų įstaigų ir organizacijų.
 
Šventės dalyviams Velykų bobutė priminė, kad Velykų šventės simbolis – margutis, bundančios gamtos simboliais, kuris liudija naujos gyvybės, prisikėlimo pradžią ir, neabejotinai, siejasi su šv. Velykų nuotaika.
Susirinkę svečiai klausėsi Velykinio zuikio - Roko akardeono melodijų bei mažųjų draugų iš lopšelio/darželio „Ąžuoliukas“ dainelių ❤
 
Šventės metu, Globos namų kieme, vaikams apie Velykines tradicijas pasakojo Velykų bobutė Rita, kuri padedant Globos namų specialistams pakvietė visus šventės dalyvius į Velykų šventės žaidynes.
Treneris Visvaldas visus šventės dalyvius pakvietė į margučių ridenimo ir margučių nešimo mediniuose šaukštuose varžybas. Susirinkę svečiai, padedant Globos namų specialistams rinko pačius tvirčiausius margučius.
 
Pirmojoje Globos namų Velykinėjė alėjoje, buvo įsikūrusi „Zuikio desertinė“, kurioje zuikienės visus didelius ir mažus vaišino vafliais ir dovanojo gardžiausias Velykines dovanėles.
 
Nuoširdžiai dėkojame visiems prisidėjusiems prie Velykinės alėjos kūrimo:
❤ Šiaulių „Spindulio“ ugdymo centro bendruomenės nariams;
❤ Lopšelio/darželio „Eglutė“, „Drugelių“ grupės mažiesiems draugams;
❤ Lopšelio/darželio „Bitė“ mažiesiems draugams;
❤ Lopšelio/darželio „Ąžuoliukas“ mažiesiems draugams;
❤ Šiaulių „Sandoros“ progimnazijos bendruomenės nariams;
❤ Šiaulių „Rasos“ progimnazijos 2 VDM mokiniams, jų mokytojams ir tėveliams;
❤ Šiaulių „Salduvės“ progimnazijos 1A ir 1C klasės mokiniams, jų mokytojams ir tėveliams;
❤ Šiaulių Maltiečiams;
❤ Šiaulių rajono Dubysos aukštupio mokyklos Bubių mokyklos bendruomenei;
❤ Rėkyvos progimnazijos bendruomenės nariams;
❤ Raudonojo kryžiaus, Šiaulių skyriaus savanoriams;
❤ Šiaulių miesto savivaldybės globos namų dienos centrui Goda.
 
Mūsų nuostabų renginį viešina draugai Etaplius
 
 
Linkime gražios Šv. Velykų šventės! Tegul pavasaris pažers gerų dalykų: gražių margučių, gero oro, naujų svajonių ir ryškių skonių!!!

Pasaulinės vandens dienos minėjimas

Kasmet kovo 22 dieną minima Pasaulinė vandens diena, kurios tikslas - pabrėžti vandens reikšmę pasaulio gyvybei ir žmogaus gyvenimui.
 
2024 metų Vandens dienos tema „Vanduo ir klimato kaita“, todėl Globos namų bendruomenės nariai susibūrė į grupinę diskusiją, kurios metu senjorai buvo supažindinti su kasdieninio vandens vartojimo poreikiu bei dehidratacijos pasekmėmis, pristatytas vandens vaidmuo religijoje, renginį pristato Globos namų specialistas Saulius.
 
Dažnai nesusimąstome, kiek vandens reikia gaminant vieną kilogramą vištienos, pakelį kavos ar plytelę šokolado, todėl Saulius senjorams pateikė faktus apie vandens suvartojimą maisto gamybai.
 
Lietuvių tautosakoje vartojama daug posakių susijusių su vandeniu, todėl kartu su seneliais buvo prisimintos patarlės, posakiai, pvz., „Tyli kaip vandens į burną prisisėmęs".
 
Renginio metu buvo pasakojama apie jonizuoto vandens naudą, buvo gaminamas jonizuotas vanduo kūrį globos namų bendruomenės nariai aktyviai degustavo.
 
Renginį baigėme dainuodami dainas apie vandenį ❤

Pavasariniai gėlių žiedai 100-ąjį jubiliejų švenčiančiai Bronislavai

Šiandien Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenei svarbi diena, Globos namuose gyvenanti Bronislava Kemtienė švenčia 100-ąją gimimo dieną ❤️

Bronislava gimusi Žemaitijoje, Barstyčių miestelyje. Moteris augo didelėje šeimoje, įgijo siuvėjos specialybę, vėliau ištekėjo.

1958 metais Kemtai atvyko į Šiaulius čia įsidarbino, užaugino sūnų Algirdą ir dukrą Birutę.

Bronislava visada buvo išskirtinė moteris, puošdavosi pačios siūtais drabužiais. Bronislava savo kurtais drabužiais puošdavo miesto damas, net ir sulaukusi šimto metų jubiliejaus, ji visada pastebi Globos namų bendruomenės moterų sukneles, - pasakoja socialinė darbuotoja Tatjana.

Šiaulių šimtamečių gretas papildžiusią Bronislavą Kemtienę jubiliejaus proga sveikino artimieji ir Globos namų bendruomenės nariai ❤️❤️❤️

Bendruomenė džiaugiasi šventėje sulaukusi garbingų svečių, jubiliatę sveikino Šiaulių vicemeras Justinas Švėgžda ir Metrikacijos skyriaus vedėja Vilma Melenienė, kurie Bronislavai padovanojo Šiaulių miesto mero Artūro Visocko pasirašytą linkėjimą, žavią puokštę gėlių, piniginę dovanėlę ir jubiliejaus juostą ❤️❤️❤️

Sukaktuvininkei užrišus jubiliejaus juostą Justino Švėgždos paprašyta, Bronislava su šypsena veide visiems šiauliečiams palinkėjo geros sveikatos, sėkmės ir džiaugsmo !!! 

 

Šventinį renginį viešina, mūsų draugai:


https://siauliai.lt/lt/news/view/simtamete-bronislava-siaulieciams-linki-sveikatos-ir-sekmes

https://etaplius.lt/naujiena/simtamete-bronislava-siaulieciams-linki-sveikatos-ir-sekmes?fbclid=IwAR2K_7dXAa1P1Ghfppp-KU_u237kjaAvDfPSWd6DhbkA73WAQcl0ni3yME8


https://www.skrastas.lt/gyvenimo-spalvos/siaulietes-bronislavos-100-metu-jubiliejus

Laimingi žmonės savo laime dalinasi su Globos namų bendruomene

Pelutavos žemėse ūkininkaujantis kelmiškis Zigmas Ričkus save vadina laimingu žmogumi, kuris savo laime dalinasi su Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomėne.
 
Gerbiamas Zigmai, nuoširdžiai dėkojame Jums už paramą ❤

Pasitinkame 34-ąjį Lietuvos laisvės pavasarį

1990 metų kovo 11-oji tapo ypatinga diena, kai buvo išpildyta drąsi svajonė „Lietuva bus laisva!“, ir tai tapo mūsų gyvenimo tikrove. Tai diena, kai buvo pasirašytas Nepriklausomybės atkūrimo aktas ir prasidėjo nepriklausomos Lietuvos valstybės laisvės ir gyvavimo kelias.

Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenės nariai, drauge su tūkstantine minia žingsniavo Šiaulių miesto gatvėmis ❤️

Globos namų senjorai gurkšnodami puopiečio arbatą diskutavo apie Kovo 11 svarbą kiekvieno jų kasdienybėje ❤️

Su Lietuvos valstybės atkūrimo diena!

Šiaulių miesto savivaldybės globos namų bendruomenė sveikina su Lietuvos valstybės atkūrimo diena!

Globos namų senjorus lepina Cukraus Ūsai desertai

Cukraus vata - ne tik saldus desertas, ji - nostalgiškų linksmų ir nerūpestingų dienų simbolis.
 
Globos namų seneliai dėkoja Globos namų rėmėjai - desertinei Cukraus Ūsai už gardžias dovanėles.

Kvėpavimo joga – mūsų kvėpavimo gerinimui ir energijos didinimui

Kvėpavimo joga moko mus kaip maksimaliai išnaudoti visą plaučių tūrį ir kontroliuoti kvėpavimą. Taisyklingas kvėpavimas turi būti gilus, lėtas ir ritmingas, veiklą pristato slaugytoja Elmutė.
 
Dauguma žmonių kvėpuodami naudoja tik dalį savo plaučių tūrio. Jie kvėpuoja paviršutiniškai, per mažai išplėsdami krūtinės ląstą ir nepakankamai aprūpina organizmą deguonimi. Tokie žmonės vaikšto susikūprinę, kenčia nuo nugaros ir sprando skausmų, labai greitai pavargsta ir patys nežino kodėl. Jiems reikėtų išmokti pilno jogos kvėpavimo.
 
Susirinkusias Globos namų bendruomenės moteris, specialistė mokė, kad kvėpavimo jogos metu svarbu teisingai kvėpuoti, atsisėdus patogioje žmogui pozoje.
 
Elmutė mus mokė, - uždėkite vieną ranką ant pilvo, o kitą ant krūtinės. Lėtai įkvėpdamos jauskite, kaip iš pradžių išsipučia pilvas, po to - krūtinės ląsta ir galiausiai viršutinė krūtinės dalis. Iš pradžių iškvėpkite orą iš apatinės plaučių dalies, po to iš vidurinės ir galiausiai iš viršutinės.
 
Anot specialistės, įkvėpimas pilnu jogos kvėpavimu vyksta trimis etapais. Pirmiausiai diafragma nusileidžia ir oras patenka į žemiausią plaučių dalį. Tada tarpšaonkauliniai raumenys išplečia krūtinės ląstą ir oras patenka į vidurinę plaučių dalį. Galiausiai užpildoma viršutinė krūtinės dalis.

Naujus metus senjorai pasitinka sportuodami

Po švenčių grįžtame į įprastinę dienotvarkę ir renkamės pajudėti grupiniuose užsiėmimuose antradieniais ir ketvirtadieniais.
 
Masažuotoja Justė džiaugiasi, kad senjorai puikiai įsisavina judėjimo svarbą, jie žino kaip sau gali padėti esant juosmeninės stuburo dalies skausmui, pečių juostos įtampai, galvos svaigimui ir t.t.
 
Sportuojančios moterys pasakoja, kad aktyviai pradėjusios dieną lengviau užmiega vakare, pasikraunama gera energija ir nuotaika.
 
Specialistė primena, kad sportas padeda nuvarginti kūną, todėl vakare lengviau užmiegame ir leidžiame pailsėti nuvargusiam protui. Sportas turi teigiamos įtakos visai kraujotakos sistemai, todėl vakare širdis plaka ritmingiau, lėčiau, užmiegame lengviau ir gilesniu miegu.
 
Sportas padeda kūną aprūpinti deguonimi, kurio labai reikia norint susikaupti ir jaustis žvaliems. Sportuojant pakyla kraujospūdis ir kūnas siekia visus raumenis prisotinti deguonimi. Todėl išsisklaido miegai, sušyla galūnės, suaštrėja mąstymas.